Winnaar compositiewedstrijd ‘Wy Sjonge’

Voor de compositiewedstrijd van Wy Sjonge kon de jury ook dit jaar weer kiezen uit leuke eigentijdse composities, speciaal geschreven voor het basisonderwijs. Als winnaar koos de jury voor de energieke compositie ‘Party Party Party!’ van Frets!

Frets! bestaat uit Freerk Siemen Hospes, Patrick de Vries en Johannes Hospes. Samen maken zij meervoudig enthousiast muziek en theater met kinderen. Frets! speelt live eigen muziek en voorstellingen, maar schrijft daarnaast ook musicals en liedjes. Naast deze activiteiten begeleiden ze ook kinderen, leerkrachten én teams binnen muziek en theater(onderwijs). Daarnaast staan ze parttime voor de klas.

‘Dichtbij de kinderen en hun interesses is voor ons een vereiste’, zeggen de heren op hun site. Dat is ook terug te zien in hun compositie. De jury vindt het onderwerp en het taalgebruik zeer aansprekend voor de doelgroep. De toonhoogte van het nummer is uitstekend voor kinderen van 4 / 12 jaar. Daarnaast heeft de compositie een gevarieerd en uitdagend ritme en biedt het veel differentiatiemogelijkheden voor de verschillende leeftijden. Het lied valt ook goed zelf te begeleiden door een leerkracht. Het feestelijke karakter van het nummer maakt het zeer geschikt om tijdens allerlei gelegenheden in te zetten op school. Dit maakt de compositie volgens de jury zeer geschikt als Wy Sjonge-lied.

Bron: www.keunstwurk.nl

X