Sjonnie in het Rysterbosk! Petjes op!

De Gaasterlandse natuurweek is al jaren een begrip. Ieder jaar in de herfstvakantie wordt zo geprobeerd om kinderen meer in contact met de natuur te laten komen door leuke en informatieve activiteiten aan te bieden. Het was daarom voor ons een eer dat wij ook een rol mochten spelen in dit geheel! En zo reed de Sjonnie Sjowit tourbus woensdag naar het Rysterbosk.

In de open schuur van It Fryske Gea, midden in het Rysterbosk, werd de Sjonnie Sjowit Sjow opgebouwd door de hulpjes van Sjonnie. Die op hun beurt deze middag werden bijgestaan door de behulpzame boswachters. Er heerste een heerlijk herfstsfeertje, met dwarrelende bladeren, af en toe regendruppels, af en toe zon (en met de kinderen erbij zelfs meerdere zonnetjes), maar… Zonder Sjonnie!

Dat de Gaasterlandse natuurweek zo populair is, bleek wel uit de opkomst. Kinderen, groot en klein, en hun ouders, ze hadden er allemaal zichtbaar veel zin in om in deze sfeer van de sjow te genieten. Maar ja, nog steeds zonder Sjonnie. En om hem kon de sjow niet doorgaan natuurlijk! De hulpjes zetten alles in het werk om de sjow toch maar door te laten aan, hierbij goed gesteund door alle kinderen en hun onverwachte talenten.

Met dit vertrouwen en de hulp van alle kinderen werd het een spetterende sjow. Met als absoluut hoogtepunt de presentatie van de nieuwe kleurplaat. En wat zijn we trots op de kleurplaat die speciaal voor ons gemaakt is door Bart Heinsbroek.

Alle kinderen willen natuurlijk wel zo’n kleurplaat. Uw kinderen ook? Dat kan! Houd onze agenda in de gaten of er binnenkort een voorstelling in de buurt is, of boek gewoon zelf een voorstelling: kleurplaten inbegrepen ; – ) Maar dat is nog niet alles. Want er kan met de kleurplaat ook een te gekke Frets!-pet worden gewonnen! Wie wil dat nou niet?

X