Frets! op Flinke festival

De weide is groen en gevuld met mensen die zin hebben om er een mooie middag van de maken. De zon die schijnt op alle fijn glimlachende gezichten. Midden in de menigte staat een nog enthousiastere groep te roepen, te dansen en te springen. Het zijn de kinderen die voor de mooie open ronde tent staan en in spanning Sjonnie’s komst afwachten. Het eerste Flinke Festival is een feit!

De Sjonnie Sjowit Sjow gaat over roadies die talenten hebben maar ze niet durven te uiten. Bang  voor alle apen en beren op de weg. Daardoor komen ze in de schijnwerpers te staan van een wispelturige showmaster die maar op zich laat wachten. Gelukkig zijn er de kinderen die ervoor zorgen dat de show toch nog een groot succes wordt. De ene keer dansend in de pasjes die Danny is verleerd. De andere keer zingend op het liedje dat Mike is vergeten en nog weer een andere keer spelend in een stuk dat Theo kwijt is.

De roadies kunnen nog veel leren van de organisatoren van het Flinke Festival. Zij realiseren hun dromen! Hierbij zijn ze zondag zichtbaar geholpen door de weergoden. Ze hebben een geweldige sfeer weten te creëren samen met alle acts, medewerkers, foodtrucks en natuurlijk de bezoekers. Wij hebben genoten van deze dag en die Sjonnie… Die komt nog wel eens!

 Foto’s dankzij Ep van Hijum

X