Rode Sokken het prentenboek nu te koop!

Jezelf mee laten voeren in een fantasiewereld waarin de rode sokken centraal staan. Met rode sokken vliegen, dansen en zingen. Dat is wat de kinderen tussen 4 en 88 jaar in de voorjaarsvakantie in de bibliotheek te Balk mochten beleven. Frets! mocht de kinderen drie kwartier meenemen naar hun wereld. En daar kan alles. Dit ter promotie van het eigen geschreven prentenboek Rode Sokken. Wij spraken Frets! na afloop aan de boekentafel.

Vol trots wordt er een exemplaar van het prentenboek bij gepakt. “Hier hebben we maandenlang aan gezwoegd. En nu ligt het gewoon in levenden lijve voor ons”, vertelt Freerk Siemen Hospes, één van de theatermakers. Patrick vertelt: “Onze nieuwe voorstelling Rode Sokken leek ons een uitgelezen mogelijkheid om een eigen prentenboek Rode Sokken uit te brengen. Zo zorgen we dat het positieve gevoel van de voorstelling thuis nog even doorgaat.”

Rode Sokken: de inhoud

Het boek gaat over Fret die naar de andere kant van het bos moet om een taart te halen voor oma. Met de rode sokken van opa waant Fret zich een echte avonturier. Fret trotseert smalle paden, hoge heuvels en wervelende woestijnen. En dan helpt hij ook nog mevrouw Olifant, Eendagsvlieg en Aard Luiaard. Maar wat gebeurt er als de sokken ineens blijken afgerafeld?

De samenwerking

Johannes legt het proces uit: “Tijdens het schrijven van het prentenboek ‘Rode Sokken’ zijn we online op zoek gegaan naar een bijpassende tekenstijl. Via een online platform liepen we Martijn Cornelissen tegen het lijf. In de samenwerking die volgde was er regelmatig contact, wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat de tekst en tekeningen goed op elkaar zijn afgestemd. We kijken vol tevredenheid terug op het proces. En het resultaat mag er zijn: ons eigen boek in de boekenwinkel, hoe vet is dat?”

De kracht van verbeelding centraal

Hoewel de voorstelling en het boek beide “Rode Sokken” als titel dragen verschillen ze qua inhoud. Wat de twee aan elkaar verbindt is dat ‘de kracht van verbeelding’ centraal staat. Het boek is inmiddels online te koop via bijvoorbeeld Bol.com en met een beetje verbeelding ligt het ook in de lokale boekwinkel. Nu ook te koop in de Bruna te Balk.

X