Mediawijs met “Social medi-ja of nee?” op De Witakker

Vrijdag 10 oktober was het eindelijk zover, toen ging de mediawijs-voorstelling “Social medi-ja of nee?” in première op de Witakker in Rijs. Een speciale première want ze hadden de voorstelling gewonnen! Bovendien vierden ze ook de laatste dag voor de welverdiende herfstvakantie! Al bij al driemaal feest dus, en dat was te merken!

Een première is altijd spannend! Slaan de grappen aan, is het verhaal duidelijk, zijn de kinderen betrokken? Vragen die door ons heen gaan op dat moment! Gelukkig gingen de kinderen van de Witakker helemaal op in het verhaal van Koos, Danny en Mike, die in de voorstelling de grenzen opzoeken van wat mogelijk is met sociale media. Koos is jaloers op de vriendschap tussen Danny en Mike. Hij wil dat ook. Dan bedenkt hij een kwaad plan die de jongens uit elkaar moet drijven. Maar ondertussen zijn er ook nog de geheimzinnige mannen in zwart die steeds meer inbreken in het verhaal van Koos, Danny en Mike.

“Social medi-ja of nee?” biedt scholen een prachtige gelegenheid om kinderen mediawijs te maken en voor kinderen concreet te maken wat het betekent om “online” te zijn. Hoe voelt het bijvoorbeeld om een negatieve reactie te krijgen of juist heel veel likes? En hoe is het om op internet uitgesloten te worden of juist heel veel vrienden te hebben? Kun je alles klakkeloos vertrouwen?

De voorstelling maakte bij de kinderen van de Witakker in ieder geval veel los: een lach, de stilte, de confrontatie. Het zit allemaal in “Social medi-ja of nee?”!

Nog niets mediawijs gedaan op uw school? Bekijk ons aanbod dan snel!

X