Cultuureducatie: Frets! bij Kek

Frets! vindt cultuureducatie erg belangrijk. Wij zijn dan ook erg blij dat het bevorderingsprogramma van cultuureducatie in Fryslân, KEK!, haar vruchten begint af te werpen. We zijn blij dat wij daar ook een bijdrage aan mochten leveren. Hieronder even een greep uit onze bijdrage tot nu toe.

Het meest uit het oog springt natuurlijk “Party, party, party”, gekozen als themalied voor “Wy Sjonge” in 2014. We zijn heel blij dat dit lied zo enthousiast is ontvangen! Zowel door de vakjury, als de leerkrachten als de kinderen. Supervet! Wat dat betreft was ons andere lied “Like, like, fyn ik leuk” een goede tweede. We zijn dan ook heel blij dat het lied nu net zoals “Party, party, party” door een band is ingespeeld. Beluister gauw de meezingversie of probeer zelf te zingen bij karaoke-versie:

Als laatste zijn we ook “live” betrokken geweest bij KEK!: we hebben de “Wy Sjonge”-groep begeleid en ook het laatste symposium mochten we muzikaal omlijsten. Daarnaast werden wij, als ervaringsdeskundigen binnen cultuureducatie, gevraagd onze ongezouten mening te geven. Bekijk hieronder het resultaat:

Wij vinden het erg fijn om onze bijdrage te kunnen leveren binnen het cultuuraanbod op scholen en hopen ook dat scholen zichzelf blijven ontwikkelen. Ook als straks het stimuleringsprogramma stopt. Want het zou zonde zijn als de knowhow, de middelen en het enthousiasme ten aanzien van cultuur binnen scholen zou verdwijnen. Wij willen als aanbieder hier graag ons steentje aan blijven bijdragen. Natuurlijk door middel van onze voorstellingen en onze workshops. Maar ook door scholen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar werkvormen, thema’s of concrete uitwerkingen binnen cultuureducatie te helpen. We denken graag met u mee!

 

X